Hieronder vind je informatie over hockey en de spelregels van hockey
Hier onder vind je een uitleg video voor meer informatie.
Er zijn verschillende straffen die je kan krijgen voor overscheiding van een van deze spelregels. Hieronder kan je de straffen lezen. Wat deze straffen zijn en een uitleg over de straffen.
Een vrije slag kirjg je als je een overtreding maakt tussen de beide partijen. Een vrije slag word ook toegekend als een aanvaller een overtreding maakt in de 23-meter van de tegenstander. en tot slot kan een vrije slag worden gegeven als een verdedigende een overtreding maakt in de 23-meter en buiten de crikel. Bij een vrije slag krijg je de bal op de plek van de overtreding.
Een strafcorner word toegekend als een verdediger in zijn/haar eigen cirkel de bal op de schoen of scheenbeschermer krijgt. Bij een strafcorner mogen er vier verdedigers en één keeper in de het goal staan. De rest van de spelers moeten naar de middenlijn. De aanvallende partij speelt de bal vanaf het tweede cirkel streepje de speler speelt hem naar de kop cirkel. Let op: De bal mag niet in de cirkel worden aangeraakt.
Een strafbal word gegeven als veldspeler de bal van de lijn haalt met zijn schoen. Of als een speler een opzettelijke overtreding in zijn/haar eigen cirkel maakt. Bij een strafbal word de bal op de strafbal stip gelegd. Tijdens een strafbal staat er een speler die de bal mag nemen. Ook staat er alleen een keeper om de strafbal te verdedigen.De rest van de spelers staat achter de 23-meter lijn. De aanvaller mag de strafbal alleen pushen. Word de strafbal gehouden door de keeper dan krijgt de verdedigende partij een vrije slag op kop cirkel.
Krijgt een speler een groene kaart dan moet de speler 2 minuten aan de kant.
Krijgt een speler een gele kaart dan moet de speler 5-10 minuten naar de kant.
Krijgt een speler een rode kaart dan moet de speler de wedstrijd meteen verlaten.
In dit onderdeel vertel ik over populaire opstellingen die vaak bij hockey worden gespeeld. Ik zet de opstelling van meest populair naar minst populair met 1 het meest populaire en - het minst populair. Ook vertel ik welke posities je hebt in de opstellingen. Ook staat onder elke opstelling een plaatje om de opstelling te verduidelijke.
De 4-3-3 opstelling komt het meeste voor, met deze opstelling word ook het vaakst gespeeld. Deze opstelling word al van af begins af aan aangeleerd. In een 4-3-3 opstelling heb je vier verdedigers,3 middenvelders en 3 aanvallers. In deze opstelling speel de verdediging met een links en rechts achter, een laatste man en een voorstopper. Op het middeveld speel je met een links en rechts midden en een midden-midden. En tot slot speel je in de aanval met een links en rechts voor en een spits. Later vertel ik meer over deze posities.
Afbeelding 4-3-3 opstelling hockey.
Deze opstelling is wordt minder vaak gespeeld maar is nog steeds populair. In deze opstelling speel je met 4 verdedigers, 4 middenvelders en 2 aanvallers. De bedoeling van de opstelling is dat je met je middenvelder veel druk zet op de tegenpartij. In deze opstelling heb je net zoals de 4-3-3 opstelling een links en rechts achter, een laaste man en een voorstopper. Maar in tegenstelling tot de 4-3-3 opstelling speel je nu met een links en rechts midden en twee midden-middens. Ook speel je in deze opstelling met twee spitsen als je aanvallers.
Deze opstelling kwam het meeste voor in het oudere hockey. In deze opstelling speel je met. 2 verdedigers, 3 middenvelders en 5 aanvallers. De 2 verdedigers spelen als centrale achter spelers. de 3 middenvelders spelen net zoals in de 4-3-3 opstelling met een links en rechts midden en een midden-midden. In deze opstelling speel je met 5 aanvallers een links en rechts buiten, een links en rechst buiten en een spits.
Deze opstelling word heel weinig gespeeld. Het is een opkomende opstelling. De bedoeling van deze opstelling is dat de spelers een 5-5-5 postitie gaan spelen. Stel de tegenpartij valt aan dan bewegen de 2 middelste spelers mee naar de verdediging. Stel de bal gaat rond op het middenveld dan spelen de 2 middelste en de 3 middelste spelers samen om de bal te veroveren. Stel de partij die de 3-2-3-2 opstelling speelt aanvalt dan bewegen de 3 middelste spelers mee naar voren. Het idee achter dit is dat je altijd met 5 spelers of meer staat op elke positie. In deze opstelling zijn er geen bepaalde posities.
Hieronder vindt je informatie over de verschillende posities bij een basis opstelling van hockey
Verdedigt het goal, meer informatie aan het begin van de pagina
Is de laatste verdediger, blijft zoveel mogelijk achter en grijpt alleen in als het nodig is. Blijft meestal rond de 23-meter lijn
Verdedigt de linkerkant van het veld, probeert zoveel mogelijk achter te blijven. Komt meestal niet over de middenlijn
Verdedigt de rechterkant van het veld, probeert zoveel mogelijk achter te blijven. Komt meestal niet over de middenlijn
Verdedigt het midden van het veld, probeert zoveel mogelijk de bal af te pakken en uit te verdedigen. Blijft meestal buiten de cirkel van de tegenstander
Verdedigt het midden van het veld samen met de voorstopper. Helpt bij de opbouw van de aanval. Behoud het overzicht over het veld en de bal.
Verdedigt de linkerkant van het veld samen met de links achter. Helpt bij de opbouw van de aanval via de linkerkant.
Verdedigt de linkerkant van het veld samen met de rechts achter. Helpt bij de opbouw van de aanval via de rechterkant.
Helpt bij het scoren van goals, probeert de bal via de linkerkant voor te geven. Blijft meestal uit de eigen cirkel
Helpt bij het scoren van goals, probeert de bal via de rechterkant voor te geven. Blijft meestal uit de eigen cirkel
Probeert de goals te scoren, heeft vaak de hardste slag van het team. Blijft meestal voorin. Blijft meestal buiten de eigen partijs 23-meterlijn.